ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 28 березня 2024 12:00

Львiв знову вiдмовив у будiвництвi готелю в iсторичному ареалi

На засiданнi виконавчого комiтету ЛМР прийняли рiшення вiдмовити у наданнi мiстобудiвних умов та обмежень на реконструкцiю ПП "Перлина Львова" незавершеного будiвництва. Зокрема, вiдмовили у реконструкцiї з розширенням за рахунок надбудови та пристосуваннi пiд готель на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 - пл. Звенигородськiй, 4.

"Є невiдповiднiсть. У затвердженому Мiнкультом iсторико-архiтектурному опорному планi Львова зазначено, що висота нових будiвель у цiй зонi не повинна перевищувати 14 м. Також це стосується тих, що хочуть реконструювати. У цьому проєктi висотнiсть перевищили", - пояснив головний архiтектор Львова Антон Коломєйцев.
Йдеться про приватне пiдприємство "Перлина Львiв", яке зареєстрували у 1997 р. Керiвником та засновником компанiї є Володимир Синорацький. Проте юридична адреса компанiї - пл. Звенигородська, 4. По сусiдству, на Ярослава Осмомисла, 3, базується ще одна компанiя з iдентичною назвою ТзОВ "Перлина Львiв", яка, зi свого боку, належить Борису Котюку та Галинi Брезiцькiй. Вона входить до групи родини забудовникiв Брезiцьких. У вереснi 2020 р. компанiя фiгурувала у скандалi iз будiвництвом у кафе поблизу "Добробуту". Ця ж компанiя зводить ще одну будiвлю на площi Ярослава Осмомисла, 3а. Там також планували кафе-бар, повiдомляє Property Times.
У мiськiй радi запевняють, що жодних мiстобудiвних норм i обмежень на неї не видавали. У жовтнi 2020 р. Галицький районний суд зупинив будiвельнi роботи на площi Князя Осмомисла, 3а.
У листопадi 2022 р. ПП "Перлина Львова" вже вiдмовили у будiвництвi, але тодi iз пристосуванням будiвлi пiд кафе-бар. Рiшення щодо заборони ухвалили згiдно з невiдповiднiстю намiрiв забудови i вимогам мiстобудiвної документацiї.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, площа Князя Ярослава Осмомисла розташована у Галицькому районi Львова, у пiвнiчнiй частинi iсторичного центру мiста i належить до свiтової спадщини ЮНЕСКО як частина об'єкта "Ансамбль iсторичного центру Львова".

Прочитано 192 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: