ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 15 березня 2024 15:00

Найбiльший 3D-друкований будинок Європи звели за 140 годин

Найбiльший 3D-друкований будинок Європи звели за 140 годин
У Гейдельберзi (Нiмеччина) збудували найбiльший 3D-друкований будинок у Європi - дата-центр Wave House. Спроєктували його компанiї SSV та Mense Korte, а збудувала - Peri 3D Construction для девелопера KrausGruppe. Площа будинку - 600 кв. м.

"Через те, що в головних площах дата-центрiв немає вiкон, в першу чергу через безпеку, дата-центри виглядають досить похмуро. Якщо такi дата-центри розмiщують далеко вiд мiст, то це не дуже велика проблема, але зараз є тренд наближати такi центри до користувачiв i розмiщувати їх на примiських дiлянках або навiть у мiстах. А це вимагає робити дата-центри бiльш вiзуально привабливими", - кажуть дизайнери.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, цю проблему у проєктi у Гейдельберзi архiтектори вирiшили стiнами, якi нагадують хвилi, що також дало будинку його iм'я - Wave House означає "хвильовий будинок".
Такi стiни неможливо було б збудувати, використовуючи стандартнi методи, тому обрали технологiю 3D друку.
Принтер COBOD BOD2 видавав цементоподiбну сумiш зi швидкiстю 4 кв. м на годину для створення зовнiшнiх стiн, довжина яких була 54 м, ширина - 11 м, а висота - 9 м.
Весь процес друку зайняв 140 годин. Потiм будiвельники встановили дверi та дах, освiтлення та все необхiдне для сучасного дата-центру. Хоча для фарбування iнтер'єру задiяли робота вiд Deutsche Amphibolin-Werke.
Будiвництво провели з квiтня по жовтень минулого року.

Прочитано 1233 разів

Детальніше в цій категорії: « Стекло заменяет цемент в мостостроении

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: