ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 02 лютого 2024 13:00

На частинi лiсу у Львовi виявили вiллу-самобуд

У Львовi на комунальнiй землi виявили незаконну будову Гринкевичiв, споруджену з численними порушеннями. Про це повiдомив заступник мiського голови Львова з мiстобудування Любомир Зубач.

"Басейн там, де мали би бути сади. Особняк, що своїм подвiр'ям залiз на землi природо-заповiдного фонду. Захоплення двох комунальних дiлянок та самовiльна дорога через лiс. I, звичайно, без жодного дозволу. Ну, вiд структур ЛМР точно. Так родина Гринкевичiв розбудовувалася у Львовi. Про вiллу-самобуд фактично посеред лiсу ми дiзналися iз запиту вiд журналiстiв. Зрештою, i не дивно. Щодо оформлення чи оренди землi, як i стосовно дозволiв на спорудження будинку власники до Львiвської мiської ради не звертались. Все самi, своїми силами, так би мовити", - розповiв Любомир Зубач.
У департаментi мiстобудування перевiрили документи, а посадовцi управлiння держконтролю за використанням землi виїхали з обстеженням на мiсце.
Йдеться про район вулицi Тракт Глинянський, вулицi Лодiя - Наступальна. Це колишнi землi садового товариства "Споживче товариство "Пролiсок"", якi були переданi в приватну власнiсть ще 1998 р.
"Це фактично у лiсi, i до цих дiлянок нема мiської дороги. Туди можна потрапити хiба через подвiр'я сусiдiв i то не на авто, або ж через лiс. Очевидно, щоб збудувати цiлу вiллу на сотнi квадратних метрiв, потрiбен був заїзд для будiвельної технiки. I саме для цього, так виглядає, просто посеред лiсу прорубали дорогу. Дiлянки 1, 2, 3, 4 - у власностi Свiтлани Гринкевич та Iрини Федак - дружини та тещi Iгоря Гринкевича. Будинок збудовано на дiлянцi 2 площею 9,5 соток землi, але вiн там трохи не помiстився i зайняв частину дiлянки 3. У порядних господарiв бiля будинку має бути басейн. Вiн розташувався на дiлянцi 4. I через свої габарити попередньо залiз на дiлянку 5. А вона - комунальної власностi. Але це питання ще потребує додаткового вивчення геодезистiв. У будiвельних реєстрах - жодних будiвельних паспортiв чи дозволiв на будiвництво. Наша мiська iнспекцiя нiчого точно не видавала, але i не знайшла, щоб видавав Київ. Три з чотирьох дiлянок у власностi родини Гринкевичiв з 2019 р., тiльки одну, пiд номером 2, вони придбали вже пiд час вiйни, у серпнi 2022 р. Теперiшнє цiльове призначення дiлянок 1 i 2 дозволяє будувати будинок. Але є питання до того, як воно було змiнено, адже до дiлянки елементарно нема жодних пiд'їздiв для пожежної чи швидкої, як того вимагають державнi будiвельнi норми. Дiлянки 3 i 4 призначенi пiд колективне садiвництво i нiхто цього не змiнював, тобто будувати на них точно не можна, але там уже залили чимало бетону - очевидно, пiд такий собi "невеличкий" басейн iз джакузi. Дiлянка 6 на план-схемi позначена зеленим кольором. Орiєнтовно 21 сотка - це все захопленi державнi землi ДП "Львiвський Лiсгосп". Тобто це лiс i землi природно-заповiдного фонду, на якому не можна нiчого робити, тим паче рубати дерева, щоб поставити огорожу чи прокласти дорогу. Але саме це зробила родина Гринкевичiв. До слова, захоплення земель державної власностi - це кримiнальна вiдповiдальнiсть. Дiлянка 5 i 10 - це мiськi землi, їх ми умовно позначили червоним. Без жодних дозволiв зайняли i фактично користуються комунальною землею i на обох комунальних дiлянках встановили металевi огорожi. За результатами обстеження нашої комiсiї держуправлiння контролю за землями, площа цих самовiльно зайнятих земель - 0,28 га", - розповiв Любомир Зубач.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, Львiвська мiська рада вже скерувала листи в усi можливi iнстанцiї, аби тi вжили заходiв вiдповiдно до своїх повноважень. Це, зокрема, Держгеокадастр, Державна екоiнспекцiя та Нацполiцiя, а також Захiдне мiжрегiональне управлiння лiсового та мисливського господарства та Фiлiя "Львiвського лiсового господарства" ДCГП "Лiси України".

Прочитано 713 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: