ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 26 квітня 2024 16:00

Данiя допоможе Миколаєву вiдновити водопостачання

НЕФКО та Миколаїв пiдписали угоду про надання iнвестицiйного гранту для реалiзацiї проєкту з реконструкцiї системи водопостачання у вибраному районi мiста на пiвднi України.

Кошти у розмiрi до 40 млн. данських крон (приблизно 5,36 млн. євро) були видiленi на реалiзацiю проєкту та допомiжнi заходи вiд Данiї через програму сталого фiнансування iнфраструктури Danida Sustainable Infrastructure Finance (DSIF), яка має на метi надати фiнансування Миколаєву для покращення управлiння збитковою системою водопостачання та вiдновлення iнфраструктури мiських водогонiв. Через високу щiльнiсть населення саме Корабельний район було обрано для реалiзацiї проєкту в якостi прiоритетної територiї, повiдомляє Property Times.
Iснуюча водопровiдна мережа Корабельного району стикається зi значними проблемами. Iнфраструктура перебуває у поганому технiчному станi, а рiвень втрат води в трубах сягає близько 40%. Крiм того, насосне обладнання на трьох основних водонапiрних насосних станцiях є застарiлим, без належного регулювання та не вiдповiдає поточним потребам у водопостачаннi. Споживання води в цьому районi страждає вiд низького рiвня облiку, що призводить до неточностi розрахункiв. Усунення цих проблем має вирiшальне значення для вдосконалення iнфраструктури водопостачання в Корабельному районi та забезпечить ефективне управлiння ресурсами.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, основною метою проєкту є реабiлiтацiя iснуючої системи водопостачання, що дозволить пiдвищити її надiйнiсть та сталiсть. Понад 70 тис. мешканцiв Корабельного району отримають переваги вiд покращення послуг водопостачання.
Проєкт передбачає кiлька ключових заходiв. По-перше, заплановано замiну близько 11 км труб, що становить близько 8% вiд загальної протяжностi мережi в Корабельному районi. По-друге, у багатоповерхових житлових будинках буде встановлено 55 загальнобудинкових лiчильникiв, оснащених системою дистанцiйного збору даних. Нарештi, проєкт передбачає замiну насосiв на трьох водонапiрних насосних станцiях. Прогнозується, що цi змiни призведуть до економiї коштiв мiського бюджету в розмiрi близько 93 тис. євро на рiк.
"Данiя взяла на себе особливе шефство над мiстом Миколаєвом та областю пiсля того, як Президент Зеленський звернувся до парламенту Данiї в напруженi часи з вiдповiдним проханням пiд час свого виступу в березнi 2022 р. Вiдтодi цей патронат перетворився на унiкальне багатогранне партнерство, яке охоплює рiзнi сфери спiвпрацi. Основна фiлософiя партнерства мiж Миколаївщиною та Данiєю полягає в тому, що ми не повиннi чекати, доки буде вiдновлено мир, аби сприяти змiцненню стiйкостi України. Тому Данiя з гордiстю пiдтримує черговий пакет допомоги, спрямований на пiдвищення надiйностi та сталостi мiської мережi водопостачання, яка обслуговує понад 70 тис. мешканцiв мiста-героя", - сказав Йенс Мартiн Альсбiрк, заступник голови Мiсiї Посольства Королiвства Данiї в Києвi.
"Цей проєкт є першим, що фiнансується DSIF, i спрямований на вiдновлення постачання питної води для населення Миколаєва. Пiдписана грантова угода демонструє готовнiсть DSIF сприяти вiдновленню Миколаєва зараз i в наступнi роки в рамках загальної пiдтримки України з боку Данiї", - зазначила Аннеметте Дiтлевсен, директора з iнвестицiй IFU.
"Питання водопостачання залишається прiоритетним для Миколаєва. Разом з нашими донорами та партнерами DSIF, урядом Данiї та НЕФКО, направляємо всi нашi зусилля, щоб вiдновити централiзовану подачу питної води. Працюємо i над реконструкцiєю мереж, якi значно постраждали внаслiдок використання солоної води. Я дякую НЕФКО, що ми починаємо цей проєкт з реконструкцiї системи водопостачання i робимо це саме в Корабельному районi. Адже тут розподiльча мережа перебуває в особливо поганому технiчному станi, тож потребує замiни. Сподiваюсь, що реалiзацiя цього проєкту дозволить зменшити втрати води та покращить послуги з водопостачання для бiльш нiж 70 тис. миколаївцiв, що проживають в цьому районi", - пiдкреслив Олександр Сєнкевич, мiський голова Миколаєва.
"З 2021 р. НЕФКО керує грантовими коштами Danida Sustainable Infrastructure Finance. Разом ми працюємо над своєчасною та ефективною реалiзацiєю цього останнього проєкту, який стане першою з кiлькох данських iнвестицiй в iнфраструктуру Миколаєва, спрямованих на покращення водної iнфраструктури Миколаєва, посилення її стiйкостi та розбудову спроможностi мiста реагувати на наслiдки бойових дiй. Наша мета - забезпечити гiдний рiвень послуг водопостачання для населення мiста та внутрiшньо перемiщених осiб", - запевнила Iрина Федоренко, iнвестицiйна радниця компанiї НЕФКО.

Прочитано 124 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: