ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 09 травня 2024 16:00

У Львовi вiдновили iсторичнi дверi-вiяло

У Львовi фахiвцi вiдреставрували дерев'янi дверi на вулицi Снопкiвськiй, 28. Майстри працювали над дверима-вiялом, якi можуть вiдчинятися i зачинятися в обидвi сторони.

Реставрацiйнi роботи виконували у межах мiської програми спiвфiнансування вiдновлення цiнних елементiв в iсторичних будинках: 30% вiд вартостi робiт оплатили мешканцi.
"Цi сосновi дверi-вiяло вiдчиняються у двi сторони - через цю особливiсть двернi полотна були пошкодженi, а деякi елементи були втраченi. Дверi ми вiдновлювали близько 2 мiсяцiв", - розповiв реставратор Василь Гришканич.
Фахiвцi вирiвняли деформовану конструкцiю, замiнили пошкоджену деревину, встановили нове засклення та ручки за аналогом iсторичних. Дерев'янi дверi покрили акриловою лазур'ю i бейцем.
"Це ще один успiшний приклад спiльного з мешканцями збереження елементiв спадщини мiста. Вартiсть реставрацiйних робiт становила 45 тис. грн. З цiєї суми мiсто оплатило 70% вартостi, а iншу частину - мешканцi", - розповiв директор ЛКП "Бюро спадщини" Павло Богайчик.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, ранiше в межах програми спiвфiнансування у цьому будинку вiдновили зовнiшнi вхiднi дверi.
Минулорiч в iсторичнiй частинi мiста у спiвпрацi з мешканцями вiдреставрували 24 брами та 9 вiкон. Крiм того, з пластикових на дерев'янi замiнили ще 11 вiкон. Новий набiр заявок на програму спiвфiнансування планується у вереснi.

Прочитано 85 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: