ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 21 лютого 2024 12:00

Львiв судиться з власниками незаконних МАФiв

Львiвська мiська рада продовжує боротися з незаконними МАФами. 8 самовiльно встановлених павiльйонiв на вул. В. Великого, 59Б, за рiшенням виконкому мали знести. Проте замiсть добровiльного демонтажу пiдприємцi звернулись до суду. Тепер мiсто вiдстоює знесення незаконних споруд у судi, але допоки процес триває, МАФи й далi працюватимуть.

За iнформацiєю департаменту мiстобудування Львiвської мiськради, у Львовi тривають демонтажi тимчасових споруд, що стоять на комунальнiй землi без жодних потрiбних для цього дозволiв. Проте не завжди пiдприємцi готовi демонтовувати МАФи добровiльно.
Так, у Львовi виявили вiдразу вiсiм тимчасових споруд, розмiщених на вул. В. Великого, 59Б, без жодних на те правових пiдстав. Пiдприємцi користуються комунальною землею i не платять мiсту.
Як повiдомили в департаментi мiстобудування Львiвської мiськради, ще у 2003 р. ТзОВ "Бiля унiвермагу" отримало в сервiтутне користування 0,54 га мiської землi на вул. Княгинi Ольги, 106, для обслуговування ринку. П'ять рокiв пiдприємцi платили за оренду. Згодом офiцiйно адресу в договорi змiнили, але договiр про користування землею не продовжили.
"Минулого року працiвники управлiння держконтролю за використанням i охороною земель провели обстеження всiєї цiєї територiї навколо так званого "нового ЦУМу". Вони з'ясували, що цi вiсiм павiльйонiв стоять на комунальнiй землi самовiльно, безпiдставно i без жодних дозвiльних документiв", - кажуть у департаментi мiстобудування Львiвської мiської ради.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Франкiвська районна адмiнiстрацiя звернулася до виконавчого комiтету - i той наприкiнцi грудня минулого року прийняв рiшення про демонтаж незаконних МАФiв. Звичайно, пiдприємцям дали змогу зробити це добровiльно. Але вони такою нагодою не скористались i пiшли до суду.
Поки рiшення Львiвського окружного адмiнiстративного суду щодо самовiльних павiльйонiв ще нема i невiдомо, коли буде. Але всерединi лютого суд прийняв рiшення про забезпечення позову.
"Таке рiшення суду означає, що поки справу розглядатимуть у судi, що може тривати мiсяцями, МАФи i далi незаконно займатимуть комунальну землю. Адже, як пише суддя у своїй ухвалi, "суд дiйшов висновку про наявнiсть об'єктивних обставин" для забезпечення позову", - додають у департаментi мiстобудування мiста.
Львiвська мiська рада буде активно вiдстоювати свою позицiю в судi. Пiдприємцям нагадують, що закон не має вибiркової сили i бiзнес має працювати однаково на законних пiдставах у мiстi.

Прочитано 400 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: