ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 06 квітня 2024 10:00

Київ добре пiдготувався до опалювального сезону

У Києвi пiдбивають пiдсумки опалювального сезону, що завершився. Порiвняно з опалювальним перiодом 2023/2024 зменшилась на 15% кiлькiсть аварiйних ситуацiй, пов'язаних iз пошкодженням теплових мереж. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Враховуючи рiвень зношеностi теплових мереж мiста, аварiї пiд час опалювального сезону виникали й усувались у поточному режимi. Але важливо те, що їх було менше. Це результат пiдготовчої роботи в мiжсезоння: проведення гiдравлiчних випробувань, планової замiни найбiльш зношених дiлянок трубопроводiв на основi ретельної дiагностики", - зауважив Петро Пантелеєв.
Загалом у всiх районах мiста у 2023 р. замiнено понад 60 км трубопроводiв рiзного дiаметру. Їх визначали на основi аналiзу iнформацiї про кiлькiсть пошкоджень, що вiдбувались на трубопроводах упродовж останнiх рокiв експлуатацiї, та з урахуванням термiну експлуатацiї труб.
"Як бачимо, такий пiдхiд дає результат, i ми застосовуватимемо його цього року, готуючись до наступної зими", - сказав посадовець.
У Києвi пiдбили пiдсумки опалювального сезону, що завершився i який тривав 165 днiв. Про ключовi цифри та факти проведеної роботи розповiли в комунальному пiдприємствi "Київтеплоенерго". Це третiй осiнньо-зимовий перiод, який столиця проходить в умовах повномасштабного вторгнення. Пiдготовка до нього проводилась з урахуванням набутого в умовах воєнного стану досвiду.
"Київтеплоенерго" вдалось вiдновити понад 1 тис. одиниць обладнання, що було пошкоджене унаслiдок ракетних обстрiлiв. Це дало змогу повернути для столицi понад 50% втраченої номiнальної електричної потужностi. На iншому обладнаннi тривають ремонти, що дозволить надалi повертати втраченi через ракетнi обстрiли енергопотужностi.
У режимi 24/7 у всiх районах Києва в посиленому режимi працювали 38 аварiйних бригад "Київтеплоенерго". Продумана логiстика, чiтка взаємодiя аварiйно-вiдновлювальних бригад, зокрема з iншими виконавцями послуг, дозволила усувати пошкодження в середньому менш, нiж за одну добу.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, усi котельнi, де дозволяє потужнiсть, оснащенi генераторами для безперебiйної роботи в умовах можливої вiдсутностi електроенергiї. Персонал ретельно вiдпрацював алгоритм розгортання рiзних за потужнiстю i технiчними характеристиками генераторiв. У результатi роботу котельних у разi знеструмлення вiдновлюють у найкоротшi термiни так, щоб клiєнт не вiдчув вiдсутнiсть послуги.
Безперебiйне теплопостачання медичних i соцiальних закладiв завдяки 21 мобiльнiй котельнi. Внаслiдок ракетного обстрiлу 7 лютого сталось пошкодження магiстральної теплової мережi. Для потреб мiської клiнiчної лiкарнi №2 та опiкового центру в Днiпровському районi були оперативно розгорнутi двi мобiльнi котельнi. Майже двi доби обiгрiв медичних закладiв, де перебувають пацiєнти з важкими травмами, здiйснювався завдяки пересувному обладнанню. Наразi в мiстi визначено понад 90 критично важливих об'єктiв, до яких готовi пiдключати мобiльнi котельнi.
Клiєнтам доступно 10 онлайн-сервiсiв, що дозволяють дистанцiйно вирiшувати бiльшiсть актуальних питань щодо опалення та гарячого водопостачання з урахуванням безпекових вимог воєнного стану.

Прочитано 261 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: