ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 23 березня 2024 11:00

Кличко вимагає зберегти Житнiй ринок

Мер Києва Вiталiй Кличко прокоментував рiшення про здачу в оренду примiщення Житнього ринку, що є комунальною власнiстю, наголосивши, що збереження функцiоналу та реконструкцiя будiвлi ринку є умовою оренди.

"Умовою оренди є збереження функцiоналу та продовження роботи ринку. У вимогах до орендаря - реконструкцiя критої будiвлi, зокрема i її даху, ремонт iнженерних комунiкацiй", - написав Кличко в телеграмi.
Вiн також анонсував продовження термiну подачi заяв на аукцiон, який пiд час воєнного стану законодавство встановлює на термiн вiд 5 днiв, повiдомляє "Iнтерфакс-Україна".
"Наразi законною процедурою оголосимо про новi торги, до яких потенцiйнi iнвестори матимуть максимальний за законом термiн - 25 днiв до вiдкритого аукцiону", - написав Кличко.
У лютому 2022 р. ТОВ "Танджерiн" стало переможцем аукцiону з оренди частини Житнього ринку, примiщень та антресолей другого поверху загальною площею 4,1 тис. кв. м iз пропозицiєю 1 млн. грн. на мiсяць (без ПДВ). Наприкiнцi 2022 р. керiвник мережi ресторанiв Tarantino Family Флорiан Боллен заявляв про намiр iнвестувати в реконструкцiю ринку.
20 березня департамент комунальної власностi Київської мiськдержадмiнiстрацiї оголосив тендер на оренду Житнього ринку на вул. Верхнiй Вал, 16, зi стартовою цiною в 2,4 млн. грн. на мiсяць (без ПДВ). Згiдно з оголошенням у системi "Прозорро.Продажi", площа об'єкта становить 11,1 тис. кв. м. За умовами аукцiону, орендар зобов'язується вiдшкодувати комунальнi витрати, земельний податок та iншi платежi, а також провести за власнi кошти капiтальний ремонт (реконструкцiю) будiвлi.
Термiн оренди - 15 рокiв. Новий орендар також зможе передати примiщення в суборенду. Аукцiон призначено на 25 березня. Гарантiйний внесок становить 1,6 млн. грн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Житнiй ринок на Подолi безперервно iснує щонайменше з XI столiття. 1980 р. за проєктом групи київських архiтекторiв було споруджено дiючу будiвлю критого ринку, яка стала найбiльшою в Європi (майже 2 тис. торгових мiсць). Його фасад оформлено металевими панно на тему iсторiї Київської Русi.

Прочитано 176 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: