ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 22 квітня 2024 15:00

У Днiпрi оновлять близько 300 аварiйних дорiг

Комунальники Днiпра продовжують боротися з аварiйною ямковiстю на дорогах. Нинi поточний ремонт триває на вул. Богдана Хмельницького.

Ремонт цiєї вулицi, як i бiльшостi у Днiпрi, проводять комплексно у кiлька етапiв. За два тижнi комунальники замiнили тут бордюрний камiнь - зробили iз пониженням, аби могли пересуватись маломобiльнi групи населення. I вже другий день тут вкладають новенький асфальт на проїзнiй частинi.
"Востаннє тут замiнювали асфальтне покриття у 2003 р., а тротуар не мiняли ще бiльше. Ця дорога - єдине сполучення, яке з'єднує ж/м "Пiвнiчний" з селищем Шевченка. Звiсно, ми щороку пiдтримували її стан ямковим ремонтом, але вона вже досить аварiйна. Тож вирiшили виконати тут поточний ремонт. До 23 квiтня плануємо завершити вкладання асфальту. Тодi i вiдкриємо рух для транспорту. Пiсля цього роботи продовжимо на тротуарнiй частинi, де оновимо покриття, вкладемо тактильну плитку, зробимо велодорiжки та паркувальнi кишенi", - розповiв заступник директора департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiської ради Дмитро Коробов.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, усього тут мають вкласти 15 тис. кв. м асфальту як на проїжджiй частинi, так i на тротуарi. А всi роботи на локацiї планують завершити до 1 червня.
"Ми продовжуємо оновлювати дороги, де вони аварiйнi, аби водiї та пiшоходи могли безпечно пересуватись мiстом. Адже для нас їхня безпека - це прiоритет. Завдяки теплiй зимi ми змогли лiквiдувати аварiйну ямковiсть холодним асфальтом на 80 об'єктах. Загальна площа - близько 4 тис. кв. м. А завдяки тому, що березень був теплий i без дощiв, змогли ранiше розпочати ремонт дорiг саме гарячим асфальтом. Тож на сьогоднi маємо гарнi цифри: близько 50 дорiг ми вже оновили та уклали там близько 100 тис. кв. км асфальту. Зараз аварiйну ямковiсть усуваємо на просп. Металургiв, просп. Богдана Хмельницького, вул. Великiй Дiївськiй, просп. Iвана Мазепи тощо. Також, окрiм вул. Богдана Хмельницького, розпочали комплексний ремонт дорожнього та тротуарного покриття на бульв. Слави (ж/м "Сокiл"), вул. Мiльмана. На цих об'єктах передбачено повну замiну бордюрного каменю, дорожнього та тротуарного покриття за принципом безбар'єрностi. До кiнця року плануємо оновити близько 300 дорiг - якщо дозволить фiнансування", - розповiв директор департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiської ради Олексiй Самiлик.

Прочитано 135 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: