ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 10 травня 2024 14:00

Львiв стягнув 1,2 млн. грн. боргу за землю

На Бiлогорщi ТЗОВ "Швидкий свiт" впродовж кiлькох рокiв користувалося трьома дiлянками комунальної землi без дозвiльних документiв. Пiдприємцi не сплачували оренду та заборгували мiсту кошти. Це виявили працiвники та юристи департаменту природних ресурсiв, будiвництва та розвитку громад Львiвської мiськради та через суд зобов'язали порушникiв виплатити увесь борг на 1,2 млн. грн.

В управлiннi держконтролю за використанням i охороною земель мiста розповiли, що торiк пiд час обстеження комунальної землi виявили: "Швидкий свiт" незаконно користується одразу кiлькома дiлянками, без належних дозвiльних документiв. На вулицi Терновiй, 4А та 4Б, це пiдприємство використовувало дiлянки для обслуговування автостоянки великогабаритних транспортних засобiв та нежитлових будiвель. А на вулицi Конюшиннiй, 4, - для обслуговування нежитлових будiвель та споруд.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, юристи департаменту звернулися в суд щодо дiлянок на вул. Терновiй i ТЗОВ "Швидкий свiт" добровiльно погодилось оплатити кошти у справi. Вiдтак, бюджет Львiвської громади поповнився на понад 78 тис. грн. - це борг за оренду впродовж за 2020-2023 рр.
Пiдприємцi визнали позовнi вимоги i щодо незаконного користування комунальною землею на вулицi Конюшиннiй. Водночас попросили у судi розтермiнувати виплату, щоб не порушувати виробничий процес. Суддя Господарського суду пiшов пiдприємцям назустрiч i 1,2 млн. грн. ТЗОВ "Швидкий свiт" має виплатити мiсту за 12 мiсяцiв, починаючи з травня.

Прочитано 188 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: