ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 17 квітня 2024 13:00

Обсяги виданих iпотечних кредитiв ростуть

В лютому банки видали 783 iпотечних кредити на загальну суму 1,3 млрд. грн., свiдчать данi щомiсячного опитування банкiв про iпотечнi кредити.

Зокрема, обсяг наданих населенню iпотечних кредитiв порiвняно з попереднiм мiсяцем зрiс на 17,3%, водночас бiльш нiж у сiм разiв перевищує показник за аналогiчний перiод минулого року, повiдомляє Property Times.
Про видачу нової iпотеки в лютому поiнформували дев'ять банкiв, що кредитували придбання житла. Бiльшiсть угод, як i ранiше, укладалася на вторинному ринку нерухомостi.
Рушiєм iпотечного сегмента залишається пiльгове кредитування в межах програми "єОселя" (майже всi кредити протягом останнього року надано в межах цiєї програми).
Середньозважена ефективна ставка за iпотечними кредитами в лютому четвертий мiсяць поспiль залишилася на рiвнi 7,6% рiчних.
У регiональному розрiзi найбiльше iпотечних кредитiв у лютому видано в Києвi та Київськiй областi - 357 договорiв на загальну суму 631,4 млн. грн. (48,5% вiд загального обсягу), Львiвськiй (51 договiр на 99,6 млн. грн.), Одеськiй (46 на 71,9 млн. грн.) та Вiнницькiй (35 на 50,9 млн. грн.) областях.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiд час опитування в березнi вiдповiдi надали 37 банкiв з часткою 98,3% вiд загального валового iпотечного портфеля на кiнець 2021 р.

Прочитано 124 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: